Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-02@14:30:49 GMT

گزارشات روس و انگلیس از اوضاع مردم

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۱۴۷۱۸

قحطی بزرگ ۱۹۱۹ - ۱۹۱۷، بی‌تردید بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ ایران و بسیار فراتر از همه فجایع پیش از خود بوده است. کتاب «قحطی بزرگ» نشان می‌دهد ۸ تا ۱۰ میلیون ایرانی، ۴۰ تا ۵۰ درصد کل جمعیت ایران، در اثر گرسنگی و مرض‌های ناشی از آن و سوء تغذیه از میان رفته‌اند.

خبرگزاری میزان - با وجود بی‌طرفی ایران در جنگ جهانی اول، در طول این جنگ به ضربات و خسارت جبران ناپذیری بر پیکره میهن و ملت ما وارد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورود بی‌محابای قوای بیگانه و نیروهای متخاصم به خاک ایران در فقدان یک دولت قوی و متمرکز و دارایی سامانه اداری کارآمد، هرج و مرج و ناامنی و پراکندگی و بی‌ثباتی را دامن زده و به تشدید ضعف دولت مرکزی و ضخامت حال و وضع اقتصادی و اجتماعی مردم ایران انجامید. در نتیجه ایران بی‌طرف که با هیچ کشوری در جنگ نبود، تقریباً به اندازه یک کشور در حال جنگ خسارات و خرابی تحمل کرد.

در میان آن همه نابسامانی و بدبختی، بروز قحطی بزرگ و فراگیر در ایران مزید بر علت شد. قحطی‌ای که علاوه بر خشکسالی چند ساله، حضور نیرو‌های بیگانه - به ویژه قوای انگلیس - در تشدید آن مؤثر و بلکه از علل اصلی آن بود؛ در نتیجه آن شمار زیادی از مردم ایران، در ابعادی باورنکردنی به ورطه مرگی هولناک افتادند.   کتاب «قحطی بزرگ» بازبینی و تکمیل شده کتاب نخست «محمدقلی مجد» درباره قحطی بزرگ ۱۹۱۹_۱۹۱۷ است که در ۲۰۰۳ منتشر شد. خبرگزاری میزان در سلسله برش‌هایی، به بازخوانی این کتاب می‌پردازد.   *** امیر مفخم بختیاری پنج ماه حقوق خود را به درمان فقرا اختصاص داده و فرزندش، مرتضی قلی‌خان، ۲۰ خروار غله برای تغذیه فقرا داده است. نوبهار ۳۱ ژانویه ۱۹۱۸ (شماره ۹۲) از شکل گرفتن کمیته‌ای توسط اغنیاء در منطقه حسن‌آباد برای کمک به فقرا گزارش می‌کند.
در اول فوریه ۱۹۱۸، کالدول تلگراف می‌زند: «از شدت قحطی کاسته نشده است.» در همین زمان، رعد ۵ فوریه ۱۹۱۸ از شمار قربانیان قحطی در تهران می‌نویسد: «حاکم تهران به وزارت داخله گزارش داده در ۲۰ روز گذشته شمار اموات در تهران که بیشتر ناشی از اوضاع قحطی است، ۵۲۰ نفر بوده است.»   هیچ‌کس نمی‌توانست اعتباری برای این رقم قائل شود، در گزارش مطبوعاتی دیگری، کالدول بریده جراید را درباره قحطی آورده است. در ۱۴ فوریه ۱۹۱۸، دکتر ساموئل جردن؛ از کالج آمریکایی‌ها تلگراف می‌زند: «شمار فقرا تنها در تهران چهل هزار نفر است. مردم مردار حیوانات را می‌خورند. زنان نوزادان خود را رها می‌کنند.» به طور مشابه، در ۱۴ فوریه ۱۹۱۸، سید محمد کمره‌ای گردشی در شهر می‌کند.   او در یادداشت‌های روزانه‌اش گزارش می‌کند در کوچه و خیابان ناله و گریه و ضجه اطفال و زن و مرد شنیده می‌شد. همه توی کوچه‌ها ریخته بودند و از گرسنگی جان می‌دادند. او زنی می‌بیند که طال کوچک خوبی در دست داشته و می‌خواسته بفروشد و خریدار گفته به قیمت قراضه می‌خرم، به اندازه قیمت یک قطعه نان. او جوانی دیده که می‌خواسته کلاه خود را بفروشد. ستاره ایران ۲۱ فوریه ۱۹۱۸ (شماره ۱۱۰) گزارش می‌کند کمیته‌ای از اغنیای همدان تشکیل شده و ۲ هزار مستمند را رسیدگی می‌کند.   بیشتر بخوانید: ضرورت اقدامات امدادی فوری بعد از قحطی در پی اشغال توسط روس‌ها و انگلیس   انتهای پیام/ برچسب ها: قحطی بزرگ قحطی ایران انگلیس

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قحطی بزرگ قحطی ایران انگلیس قحطی بزرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۴۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر کشور به گزارش ادعایی درباره مرگ «نیکا شاکرمی»

به گزارش صدای ایران از ایسنا، احمد وحیدی در حاشیه جلسه امروز هیات وزیران درخصوص اجرای طرح انسداد مرز در شرق کشور، بیان کرد: انسداد مرز یک پروژه قدیمی است و چند بار شروع و رها شده بود که با دستور جمهور و تخصیص منابع، در شرق کشور دنبال می‌شود و در حال اجراست.

وی درخصوص تقسیم استان تهران به تهران شرقی و غربی نیز عنوان کرد: برنامه تقسیمات کشوری طبق نیاز‌های هر منطقه طراحی می‌شود و تقسیم استان تهران در دست بررسی است.

وحیدی همچنین با بیان اینکه انتخابات مرحله دوم در ۲۲ حوزه و ۱۱ هزار شعبه برگزار خواهد شد، اظهارکرد: از همه مردم دعوت می‌کنیم که در این انتخابات شرکت کنند. مرحله دوم مثل مرحله اول مهم است. همه گروه‌ها و سلایق و جریان‌ها به میدان بیایند و مردم را به حضور تشویق کنند.

وزیر کشور درباره مطرح شدن پرونده نیکا شاکرمی در رسانه‌های بیگانه، گفت: الان دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در حال حمایت از مردم فلسطین هستند. می‌خواهند توجهات را از این اعتراضات دور کنند. از سویی می‌خواهند عملیات وعده صادق را مخدوش کنند. آنها آمدند و یک سوژه بسیار مضحک که همه ابعاد آن روشن است را مطرح کردند که پاسخ آن هم داده شد و مشخص شد؛ دشمن و رسانه‌های آنها به گزارش‌های دروغ و دور از واقع متوسل شده اند تا عملیات روانی انجام دهند.

وی در خصوص کمک به سیل زدگان سیستان و بلوچستان، گفت: دولت فعلا ۱.۵ همت برای کمک مصوب کرد البته بعد از بررسی‌های بیشتر، اگه نیاز باشد کمک بیشتری می‌شود. این کمک‌ها در استان شروع شده است.

وحیدی درباره انعقاد قراداد بین شهرداری تهران و چین برای تامین واگن، گفت: کار خوبی است که شهرداری انجام داده است. امیدواریم طبق برنامه‌ها اجرا شود. اصل ما بر حمایت داخل است و اولویت بر تولید داخل است، اما سایر نیازمندی‌ها را از خارج تامین می‌کنیم. قرارداد طبق روال قانونی خود انجام شده است.

وحیدی درباره اجرای طرح نور، گفت: طرح نور براساس تکالیف قانونی است و فراجا به عنوان ضابط قوه قصاییه اجرا می‌کند. دستگاه‌های دیگر هم مسئولیت دارند که باید به آن عمل کنند تا از ناهنجاری‌ها جلوگیری شود. تا الان هم خوب انجام شده و مورد استقبال مردم و مسئولان قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • خلبانی، رویای کودکی هرکول طلایی ایران!
  • گزارش برنامه توسعه سازمان ملل و کمیته «اسکوا» از اوضاع غزه
  • واکنش وزیر کشور به گزارش ادعایی درباره مرگ «نیکا شاکرمی»
  • تهران آنقدر بزرگ شد که قرار است ۳ تا شود | کدام شهرها مرکز می‌شوند؟
  • واکنش وزیر کشور به گزارشات مربوط به نیکا شاکرمی
  • توجه به استان تهران در نگاه متوازن دولت
  • تهران از استان‌های محروم کشور است
  • هشدار جهانی نسبت به وخامت اوضاع غزه
  • تحریف تاریخ، تضعیف شیعه و باقی توطئه‌‌ها
  • اوضاع نظافت تهران از پاریس هم بهتر است؛ آمار هم داریم